Unmute

About us

Citta del Gelato’s greatest passion is to produce highest quality ingredients for homemade ice cream.

A constant search among the excellence, proper mixing of fragrances and a skilful combination of aromas and flavors of our home land makes possible to make a dream come true: the homemade ice cream like italian old traditional ice cream.

Our products are made to meet each other, giving rise to an explosion of taste, keeping the search in details that are made of quality and authenticity.

Città del Gelato can be proud that our products are born from wild strawberries, from pine nuts, with delicate blackberries and true Sicilians pistachios.

Ancient and traditional workmanship, combined with modern technology, makes possible the birth of a delicious ice cream in our and Your Città del Gelato (ice cream town).

 

Antonello Calò
Direzione generale

Services

Per fare un buon gelato, oltre alla passione per il proprio lavoro, bisogna conoscere approfonditamente gli ingredienti utilizzati e le tecniche di utilizzo.

Visita la nostra scuola del gelato e ti insegneremo i segreti e le tecniche dei nostri maestri gelatieri in corsi individuali One to One.

Offriamo, infatti, ai nostri clienti corsi di formazione avanzata e di base per favorirne la crescita professionale all’interno della nostra azienda.

Se preferisci utilizzare il tuo laboratorio e le tue macchine, sarà la scuola della Città del Gelato a farti visita!

Città del Gelato, infatti, è la prima azienda in Italia ad aver pensato di formare i propri clienti direttamente all’interno del punto di vendita trasmettendo un mix di conoscenze e tecniche pratiche.

Lavora con noi e ti insegneremo a realizzare un gelato dalle caratteristiche straordinarie.

Per ulteriori informazioni sulla nostra attività didattica scrivi a : info@cittadelgelato.it

La Città del Gelato srl è al vostro servizio anche per la realizzazione di prodotti su misura.

Sarete voi che sceglierete gli ingredienti , gli aromi naturali e i colori non artificiali, guidati e consigliati dai nostri tecnologi, per creare il vostro semilavorato per gelateria “Taylor Made”-

A voi la scelta!

Contattaci all’indirizzo info@cittadelgelato.it

Vorresti entrare nel mondo del Gelato Artigianale?

Città del Gelato Srl è una società che opera nel settore della preparazione di ingredienti e semilavorati per la gelateria artigianale e la pasticceria anche attraverso la propria rete di punti vendita in franchising, in Italia e all’ estero.

Se anche tu vuoi entrare a far parte della nostra rete di gelaterie scrivici e realizzeremo insieme a te la Gelateria dei tuoi Sogni!

I nostri Maestri gelatieri saranno felici di trasferirti la loro esperienza e di aiutarti a fare le scelte migliori sul dove aprire la tua attività, i macchinari necessari, le ricette, gli ingredienti e tutte le tecniche di successo per realizzare le tue aspirazioni professionali.

Quindi, se sei interessato ad aprire una gelateria artigianale (ovunque nel mondo), non esitare a contattarci all’indirizzo franchising@cittadelgelato.it

We are a city of workers and dreamers and doers. We understand that we have to work for everything we’ve got.

Barack Obama

Products

Discover our products’ naturalness.




Neutri e Basi Bilanciate

Neutri e Basi Bilanciate

catalogo

NEUTRAL

The powder products are essential elements for the preparation of an excellent icecream. Their formula is made to ensure the ice cream excellent professional skills emulsifiers and stabilizers, accentuating the creaminess of homemade ice cream.

Neutro Puro
Neutro Crema
Neutro Frutta
Neutro Universale
Monodigliceridi
Nucleo 30

 

BALANCED BASES FOR CREAM

The range of the balanced bases by Città del Gelato starting from Base 50 where professional can express its capabilities, to the most comprehensive bases to which you need to add just a few ingredients to achieve a perfectly balanced ice cream.

NeveLatte 50 C
NeveLatte 100 F
NeveLatte 100 C
NeveLatte 100 C Classic
NeveLatte 100 C Special
Fiordilatte 100 F
Fiordilatte 100 C
Gran Paradiso
NeveLatte 150 C
NeveLatte 250 C
NeveLatte Completa 500

 

BALANCED BASES FOR FRUIT

Perfect powder mixtures, use cold to bring out all the freshness and authenticity of the fruit.

FrescaFrutta 100
Sorbetto 50

 

SPECIAL BASES

A full range of ice cream bases for those consumers who has refined tastes and take care of their health.

FibraCrema
FibraFrutta
Lattosio FREE
Natura 100%
Soya Bianca
Soya Fruit
Vegan Ok
CaldoGelato
Lemonfrutta
CacaoMix


catalogo

Paste

Paste

catalogo

Fruit pastries

Slow working and careful selection of raw materials make the Citta del Gelato’s fruit pastries incomparable.

Ace
Amarena
Ananas Gold
Anguria
Arancia Mediterranea
Banana
Bergamotto
Bitter Blonde
Chinotto
Cocco Asiatico
Cola
Fico d’India
Fragola
Fragolina
Frutti di bosco
Frutto della passione
Gelso Rosso
Lampone
Limone campano
Limoncello
Kiwi
Mandarino
Mango
Mela
Melone Cantalupo
Mirtillo nero
Mora di Rovo
Papaya
Pera Williams
Pesca gialla
Pompelmo rosa

 

Classic pastries

The world famous ice cream’s classic pastries made ​​even more extraordinary by the experience of Città del Gelato.
High quality ingredients, careful selection of raw materials, a search of the taste make our pastries the queens of homemade ice cream.

Anice Blu 50
Arachidi
Bacino
Biscotto all’uovo
Bubble Gum Blu
Bubble Gum Rosa
Cannella
Cassata Siciliana
Chocorange
Cioccolato
Crema Nocciolata Pronta
Crema Nocciolata Bianca
Crem Caramel
Crem Caramel Roma
Crema d’uovo
Croccantino al Rhum
Gianduja Torinese
Gianduia Sweet
Irish Cream
Liquirizia
Malaga
Marron Glace
Menta Piperita
Noce
Nocciola Piemonte “IGP”
Nocciola Pura Chiara
Nocciola Pura Scura
Nocciola Alma emulsionata
Pannacotta Piemontese
Pistacchio “Oro di Sicilia”
Pistacchio puro
Pistacchio Garibaldi
Pinolo
Principe Azzurro
Que Bueno
Stracciatella di Sicilia
Tiramisù
Torrone
Vaniglia Antica
Vaniglia Bourbon
Zabaione di Marsala
Zenzero
Zuppa Inglese

catalogo

Mandorla in fiore

Mandorla in fiore

catalogo

lamandorlalogo

mandorlaa4The Apulian environment is the most suitable to give life to a superlative almond.
Excellent and intense taste with pronounced notes of butter and softness in closing make almond pastes by Città del Gelato unique.
The paste “Almond of Toritto”, Slow Food, is the pride of our Company that is promoting the discovery of one of the best almonds in the world.

Mandorla di Toritto “Presidio Slow Food”
Mandorla Pugliese
Mandorla Pugliese con Pezzi
Pasta al Latte di Mandorla
Variegato Mandorla Pugliese
Copertura alla Mandorla
Topping “Cremino di Mandorla”
Crema Mandorlata Pronta
Aroma Mandorla
Pasta di Mandorla per Granita

catalogo

Variegature e Topping

Variegature e Topping

catalogo

VARIEGATI

They are not a simple imitation of taste but they look the same sensory experience of original taste.
Creamy, with pieces or easy, with the best tastes.

Variegato Amarena
Variegato Arancio
Variegato Caffè Croccante
Var. English Cookies
Var. English Choco Cookies
English Choco Cookies
Variegato Dolce di Latte
Variegato Fragoline di bosco
Variegato Lampone
Variegato Frutti di bosco
Variegato Cereali all’avena
Var. Cereali all’avena bianco
Variegato Nocciolata
Variegato Nocciolata Bianca
Variegato Que Bueno
Variegato Pinolo
Variegato Cioccoriso
Variegato Fichi Caramellati
Variegato Pistacchio Croccante
Variegato Wafer

 

COPERTURE GELATO

Complete set of compact ice cream covers. Ideal for but also to achieve hard pieces. Crispy even below zero degrees!

Cioccolato Fondente
Cioccolato Bianco
Fragola
Limone
Pistacchio

 

TOPPING

A complete set of sauces to decorate not only your ice cream but also cups, coffee and cappuccino.

Amarena
Caffè
Caramello
Cioccolato
Cioccolato Bianco
Cioccolato Fondente
Crema mou
Fragola
Frutti di bosco
Melone
Lampone
Tropical
Vaniglia
Nocciolata
Pistacchio

catalogo

Linea Fast

Linea Fast

catalogo

LINEA FAST

Ideal bases for the modern ice cream makers. A full range of flavors to create, with only the addition of water, a creamy and reach ice cream.

Caffè
Cioccolato
Cioccolato fondente
Fiordilatte
Yogurt
Tiramisu
Vaniglia
Banana
Cocco
Fragola
Limone
Limoncello
Mela Verde
Melone
Neutra (+ Pasta)
Frutta

 

LINEA ZERO 

A line for the body line. Do not give up with ice cream, we’ve created a line with no sugar and zero fat.

Pannazero
CioccoZero
FruttaZero

catalogo

Preparati aromatizzanti e specialità

Preparati aromatizzanti e specialità

catalogo

Preparations flavorings made by Città del Gelato enhance the flavor of your cakes and ice creams making your recipes unique.

Cacao 10/12
Cacao 22/24
Yoghurt Gel
Yoghurt Mix
Mascarpone 30
CheeseCake 30
Liquirizia in polvere
Panna di Montagna
Caffè Liofilizzato
Ricotta in polvere

catalogo

Professional products

Professional products

catalogo

That line includes technical ingredients for the master ice cream maker to obtain great level’s results.

AcidFrutta
Destromix
SugarSoft
Mix Proteine
Fiocco (Panna Vegetale)
Tuorlo d’uovo Zuccherato
Grasso di cocco raffinato 80%
Latte in polvere Magro
Latte in polvere Intero
Sciroppo di Glucosio
Sciroppo di Glucosio Disidratato
Fibra “Inulina”
Isomalto
Maltitolo
Gelatina Neutra
Isomalto

catalogo

Grains and decorations

Grains and decorations

catalogo

Grains and decorations variety to make your ice cream unique.

Riso soffiato ricoperto al cioccolato bianco
Riso soffiato ricoperto al cioccolato
Riso soffiato Tostato
Granella Nocciola Pralinata
Granella di Nocciola
Granella di Pistacchio
Granella di amaretto
Mini Smarties
Cocco Rapè
Scagliette di cioccolato
Amarene in sciroppo
Granella di torrone
English cookies in Granella

catalogo

Pastry

Pastry

catalogo

DESSERT LINE

The Dessert Line allows to create in total autonomy, without the need of specialized people, an infinite range of exquisite desserts.
Genuine and tasty, it will be ready in a few steps, with high-level results.

Crema Revolution
Monella
Mousse Neutra
Mix Pan di Spagna
Mix Pan di Spagna al Cioccolato
Semifreddo
Semifreddo al Cioccolato
Supercrema (gianduja da forno)

 

BAGNE ANALCOLICHE

Born not only for dunking, but also to flavor creams to give a new flavor to baked desserts. The use is the classic “inzuppitura” of Pan di Spagna, biscuit, cake, baba and Savarin, and the use of them in pastry is evolving even toward new ways to use: pastry chefs will customize their own sponge, to create fillings and chocolate-liquor, to characterize creams, ganache, but also, most unexpectedly, even for fruit salads.

Caffè
Tropical Fruit
Vaniglia

 

AROMI

Real natural flavors, supported by a special emulsion can be melt cold or hot. They’re perfect to enrich the flavor of the dough fats considering the very high stability in time.

Arancio
Burro
Croissant
Fragole di bosco
Limone
Panettone
Pistacchio
Mandorla

 

GLASSE A SPECCHIO

Perfect for frosting and polish mousses and Bavarian, preserving the shine even in temperatures below zero degrees.

Glassa Arancia
Glassa Caramello
Glassa Cioccolato
Glassa Cioccolato Bianco
Glassa Fragola
Glassa Lime
 

catalogo

Clicca QUI per sfogliare il nostro catalogo

 

Città del Gelato. Eccellenze Pugliesi in Gelateria.
Cortometraggio realizzato da BlueBox per Città del Gelato.

Regia di Maurizio Fontana, Sceneggiatura di Antonella Cuccovillo, con Michele Cioce.

Si ringrazia: Gennaro Cioce s.r.l. (Bari) per gli abiti, Bar Moderno (Mola di Bari) per le riprese, Emilia Romano per la realizzazione del dipinto.
Location: Valenzano, Mola di Bari, Bari, Valle d’Itria

Contattaci

Città del Gelato s.r.l.


certificazioni

Via del lavoro 6/n Z.I.
70015 Noci (BA) – ITALY
Tel. +39 080 4949779
Fax +39 080 2143654


Sedi estere
China
2/F., Flat C, No. 1291
Zhong Shan Road West
Shangai, China, 200501
magnifico@cittadelgelato.com



Marocco
Rue Brahim Noukhii 7
quartier Palmier
Casablanca, Marocco
nawal@cittadelgelato.com



Indonesia
c/o PT SACCO INDONESIA
Jln Danau Tamblingan, 206
80228 Sanur, Bali, Indonesia
sacco@cittadelgelato.com



Il tuo nome (richiesto)

La tua email (richiesto)

Oggetto

Il tuo messaggio

Home Sweet Home
Mastro Moretto
La Mandorla
Dodidolce